Pui cu bacon la cuptor

pui cu bacon la cuptor jpeg

Mmmmm...e atât de bun...atât de gustos de-ţi vine să te lingi pe degete: acest pui cu bacon la cuptor este un adevărat deliciu.

Ingrediente pentru pui cu bacon la cuptor

1 pui mare 7-8 felii subţiri de bacon 100 g unt 2 linguri ulei 150 ml vin alb sec 3 căţei de usturoi cimbru uscat busuioc uscat 1 lămâie sare piper

1 broccoli

2 morcovi

1 ceapă roşie

1 dovlecel

1 fir de praz (partea albă)

pătrunjel verde

Mod de preparare pentru pui cu bacon la cuptor

Se amestecă, într-un castronel, uleiul, căţeii de usturoi zdrobiţi, cimbru, busuioc, sare şi piper, după gust. Se unge interiorul puiului cu această compoziţie. Se pune lămâia întreagă în interior, se leagă pulpele şi se unge pe deasupra cu unt.

Se aşază puiul într-o formă termorezistentă încăpătoare, cu pieptul în sus. Se aşază feliile de bacon pe pui, suprapuse puţin, se toarnă în formă 150 ml de apă, se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptor pentru circa 30 de minute.

Se scoate tava din cuptor, se îndepărtează ­folia de aluminiu, se pun, alături de pui, legumele curăţate, tăiate felii sau după preferinţă, se mai adaugă 50 ml de apă caldă şi vin, apoi se pune la cuptor pentru încă 30 de minute, până scade zeama, se pătrund legumele şi se rumeneşte frumos. Puiul cu bacon la cuptor se serveşte cald, garnisit cu legume şi cu pătrunjel verde.