Pui cu budincă de orz FOTO

pui cu budinca de orz jpeg

Orzul, ca şi ovăzul, este un ingredient foarte important în alimentaţia noastră pentru că este foarte bogat în fibre, esenţiale în alimentaţia noastră.

Ingrediente (4 porţii)

250 g crupe de orz sare 5 linguri ulei 1 ceapă roşie 2-3 morcovi 100 g praz 150 g tijă de ţelină 1 vârf de cuţit nucşoară piper 2 ouă 4 pulpe de pui 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă zahăr pudră 2 căţei usturoi 2 rămurele de rozmarin 4 frunze de dafin 250 ml vin roşu

Mod de preparare

Crupele de orz se spală bine şi se fierb în apă cu sare până se înmoaie. În timpul fierberii se adună spuma formată. Se strecoară, se clăteşte cu apă rece, se scurge din nou şi se amestecă cu o lingură de ulei.

image

Legumele se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe mici. Se călesc în două linguri de ulei încins, se pun peste crupe, se amestecă şi se lasă să se răcească.

image

Se condimentează amestecul cu nucşoară, sare şi piper, se adaugă gălbenuşurile şi la final albuşurile bătute spumă tare. Se pune compoziţia într-un vas de copt uns cu unt şi se coace în cuptorul preîncălzit la 200° C 25 de minute.

image

Se curăţă pulpele de pui, se spală şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se prăjesc în puţin ulei încins până se rumenesc, apoi se adaugă rozmarinul rupt, pasta de tomate, zahărul şi usturoiul pisat.

image

Se pun peste pui frunzele de dafin şi vinul roşu. Se lasă pe foc până se înmoaie carnea. Dacă este nevoie se mai pune puţină apă. Se serveşte puiul alături de budinca din crupe.

image