Pui cu cartofi şi prune

pui cu cartofi si prune jpeg

Aromat şi uşor de preparat, puiul cu cartofi şi prune este bun de să te lingi pe degete.

De ce ai nevoie pentru pui cu cartofi şi prune

4 pulpe de pui › 100 g bacon › 4-5 cartofi › 2 mere › 200 g ciuperci › 200 g prune uscate › 3 cepe mici › sare › piper › cimbru › ulei

Cum se prepară pui cu cartofi şi prune

Pui prunele într-un vas cu apă caldă şi le laşi deoparte pentru jumătate de oră. Cureţi cartofii şi merele de coajă, le tai cubuleţe şi le aşezi într-o tavă rotundă unsă cu ulei.

Adaugi pulpele de pui, baconul şi ciupercile tăiate felii, ceapa tăiată jumătate sau sferturi şi prunele scurse bine. Condimentezi cu cimbru, piper şi sare, după gust.

Amesteci toate ingredientele în vas, torni 100 ml apă, apoi dai totul la cuptor pentru o oră. Din când în când, scoţi vasul şi întorci carnea, ca să se rumenească bine.