Pui cu ciuperci

Combinaţia de pui cu ciuperci în orice reţetă este una fericită. Motiv pentru care vă propunem şi noi o reţetă pe care noi am încercat-o şi care ne-a plăcut foarte mult.
Ingrediente pentru pui cu ciuperci
1 piept de pui 500 g ciuperci 100 ml vin alb 1 baghetă 3 căţei usturoi 2 linguri făină sare piper cimbru ulei
Mod de preparare al reţetei de pui cu ciuperci
Se curăţă ciupercile, se spală bine, apoi se taie felii, se opăresc în apă cu sare şi se scot într-o strecurătoare. Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pune pieptul de pui întreg dat prin făină, apoi ciupercile şi se călesc câteva minute. Se stinge totul cu vinul alb, se adaugă usturoiul pisat şi se lasă să se înăbuşe la foc mic.
Când carnea este pătrunsă, se pun sare şi piper, după gust, puţin cimbru şi se mai lasă 5 minute fără capac, să se aurească friptura. Se taie oblic un sfert de baghetă, se prăjeşte pe grill, se unge cu usturoi şi ulei de măsline şi se aşază pe o farfurie. Se pune peste ea pieptul de pui, se adaugă ciupercile şi sosul format în tigaie şi se presară cu cimbru proaspăt.
sursa foto: Shutterstock