Pui cu ciuperci

Nimic mai simplu de preparat. Combinaţie este delicioasă şi potrivită pentru orice ocazie.
Ingrediente
1 piept de pui 500 g ciuperci 100 ml vin alb 1 baghetă 3 căţei usturoi 2 linguri făină sare piper cimbru ulei
Cum se prepară
Se curăţă ciupercile, se spală bine, apoi se taie felii, se opăresc în apă cu sare şi se scot într-o strecurătoare. Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pune pieptul de pui întreg dat prin făină, apoi ciupercile şi se călesc câteva minute. Se stinge totul cu vinul alb, se adaugă usturoiul pisat şi se lasă să se înăbuşe la foc mic.
Când carnea este pătrunsă, se pun sare şi piper, după gust, puţin cimbru şi se mai lasă 5 minute fără capac, să se aurească friptura. Se taie oblic un sfert de baghetă, se prăjeşte pe grill, se unge cu usturoi şi ulei de măsline şi se aşază pe o farfurie. Se pune peste ea pieptul de pui, se adaugă ciupercile şi sosul format în tigaie şi se presară cu cimbru proaspăt.
sursa foto: Shutterstock