Pui cu cuşcuş

pui cuscus jpeg

Această reţetă de pui cu cuşcuş este preluată din bucătăria libaneză, dar oricând poate fi preparată şi în bucătăriile din România fără a se pierde gustul special.

Ingrediente pentru pui cu cuşcuş

1 pui mare 150 g cuşcuş 100 g unt 1 ardei roşu 100 g măsline verzi 200 ml supă de pui cimbru uscat 1 crenguţă de rozmarin sare piper

Mod de preparare pentru pui cu cuşcuş

Se porţionea­ză puiul şi se rumeneşte în unt, pe toate părţile, apoi se scoate deoparte şi se păstrează cald. În locul lui se căleşte uşor ardeiul tăiat cubuleţe, peste care se adaugă cuşcuşul. Se toarnă supa de pui, puţin cimbru uscat, sare şi piper, după gust, şi se acoperă vasul cu un capac. Se ­lasă 15 minute, ­după care, cu o furculiţă, se desface ­cuşcuşul.

Se adaugă carnea deasupra, crenguţa de rozmarin, măslinele şi se pune puiul cu cuşcuş la cuptor pentru 15 minute.