Pui cu dovlecei în aspic
Nu sunt mulţi cei care sunt dispuşi să folosească gelatină din comerţ la prepararea mâncărurilor. Ea este folosită în special la pregătirea deserturilor. pentru a găti acest „chec“ sărat de pui cu dovlecei în aspic poţi folosi gelatină din comerţ sau naturală (din oase etc).
Pui cu dovlecei în aspic - Ingrediente (4 porţii)
600 g piept de pui fiert 2 dovlecei 2-3 fire ceapă verde sare piper 400 ml vin alb 2 plicuri gelatină
Pui cu dovlecei în aspic - Mod de preparare
Pieptul de pui (fără piele) şi dovleceii se taie fâşii. Se călesc puţin feliile de dovlecel. Jumătate din vin se dă într-un clocot, se ia de pe foc, se adaugă gelatina şi se amestecă bine. Se adaugă şi cealaltă jumătate din cantitatea de vin şi se dă la rece.
Într-un vas termorezistent se pune un strat de carne de pui, ceapă verde, un strat de dovlecei. Apoi se toarnă 1/2 din vin cu gelatină peste ele şi se dă la rece pentru 15 minute. Se pun iar straturile de pui şi dovlecei şi se dă la rece o oră. Se încălzeşte uşor vinul rămas şi se toarnă peste compoziţia întărită. Se acoperă cu film alimentar şi se lasă la frigider 10 ore.
Când este bine închegată, se introduce fundul vasului 1-2 secunde în apă fierbinte şi se răstoarnă pe o farfurie. Se taie cu un cuţit foarte ascuţit, înmuiat în apă fiartă.