Pui cu dovlecei în aspic

pui cu dovlecei in aspic jpeg

Nu sunt mulţi cei care sunt dispuşi să folosească gelatină din comerţ la prepararea mâncărurilor. Ea este folosită în special la pregătirea deserturilor. pentru a găti acest „chec“ sărat de pui cu dovlecei în aspic poţi folosi gelatină din comerţ sau naturală (din oase etc).

Pui cu dovlecei în aspic - Ingrediente (4 porţii)

600 g piept de pui fiert 2 dovlecei 2-3 fire ceapă verde sare piper 400 ml vin alb 2 plicuri gelatină

Pui cu dovlecei în aspic - Mod de preparare

Pieptul de pui (fără piele) şi dovleceii se taie fâşii. Se călesc puţin feliile de dovlecel. Jumătate din vin se dă într-un clocot, se ia de pe foc, se adaugă gelatina şi se amestecă bine. Se adaugă şi cealaltă jumătate din cantitatea de vin şi se dă la rece.

Într-un vas termorezistent se pune un strat de carne de pui, ceapă verde, un strat de dovlecei. Apoi se toarnă 1/2 din vin cu gelatină peste ele şi se dă la rece pentru 15 minute. Se pun iar straturile de pui şi dovlecei şi se dă la rece o oră. Se încălzeşte uşor vinul rămas şi se toarnă peste compoziţia întărită. Se acoperă cu film alimentar şi se lasă la frigider 10 ore.

Când este bine închegată, se introduce fundul vasului 1-2 secunde în apă fierbinte şi se răstoarnă pe o farfurie. Se taie cu un cuţit foarte ascuţit, înmuiat în apă fiartă.