Pui cu legume şi sos de iaurt
Conopida nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră. Are multe vitamine, combate bolile de inimă şi previne cancerul. Iată câteva dintre efectele ei benefice. Conopida conţine o cantitate foarte mare de potasiu, vitaminele B, B2, C, calciu, magneziu, dar şi fier.Pentru a te putea bucura pe deplin de toate beneficiile nutritive oferite de această legumă, e necesar să o păstrezi la frigider şi să o consumi cât mai repede cu putinţă, de preferinţă în stare semi-crudă, gătită în aburi, dar crocantă.Consumul de conopidă este un puternic inamic al unor afecţiuni frecvente, putând preveni anemia, acţionând la nivelul sistemului cardiovascular, ajutând la combaterea bolilor de inimă şi a atacului cerebral sau reglând tensiunea arterială. Prepară şi tu feluri de mâncare cu conopidă aşa cum este şi aceasta de pui cu legume şi sos de iaurt.
Pui cu legume şi sos de iaurt - Ingrediente
1 piept de pui 2 morcovi 2 bucăţi broccoli 1 conopidă mică 500 ml iaurt degresat 3 căţei usturoi sare piper
Pui cu legume şi sos de iaurt - Preparare
Speli pieptul şi îl pui la fiert în apă cu sare. Cureţi morcovii, îi speli şi îi tai bastonaşe, pe care le pui la fiert. Conopida şi broccoli le speli, le desfaci în bucheţele şi le ţii în apă cu sare 10 minute, după care le fierbi cu morcovul pentru încă 10 minute. Iaurtul îl amesteci cu usturoiul pisat şi potriveşti de sare şi de piper. Pieptul fiert îl tai bucăţi şi legumele le scurgi de apă. Pe un platou, aşezi pieptul de pui şi legumele, peste care torni sosul de usturoi.