Pui cu migdale şi ananas

Ingrediente: 1-2 piepţi de pui, 150 g de ananas din compot, 3 kiwi, 1 ceapă roşie, 100 g unt, 30 g zahăr de ghimbir, 3 căţei de usturoi, 100 g de migdale, 2 linguri ulei de susan, 1 lingură sos de stridii, 2-3 linguri sos de soia, 100 ml suc de ananas, 1 linguriţă sos de ardei iute, 50 g topping de ciocolată
Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 10 min Dificultate: mică
Încingi uleiul de susan, pui ceapa tocată şi usturoiul pisat la călit. Adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe potrivite, pui untul pentru a nu fi puiul fad şi laşi să se pătrundă. După 15 minute, adaugi sosul de soia, pe cel de stridii, zahărul de ghimbir şi sosul de ardei iute.
După ce a scăzut sosul, adaugi toppingul de ciocolată şi sucul de ananas. Pui la prăjit migdalele, dar fără ulei, până prind o culoare un pic arămie. Le pui în tigaia cu pui şi le laşi până scade sosul. Aşezi mâncarea pe platou alături cu fructe, ca în imagine sau cum doreşti.
de la Nicoleta Săndulache, Bucureşti