Pui cu muştar
Puiul capătă un gust deosebit atunci când este gătit cu sos de muştar. Uite cum îl prepari:
Ingrediente
4 pulpe de pui
Sosul pentru marinat
1/3 cană muştar ¼ linguriţă boia de ardei, dulce sau iute ¼ linguriţă sare piper proaspăt măcinat ½ cană bacon mărunţit ½ canăceapă tocată 1 linguriţă frunze de cimbru proaspăt , sau 1/2 linguriţă dacă este uscat ¾ cană vin alb 2 linguri muştar boabe 2-3 linguri smântână cimbu proaspăt pentru decor
Mod de preparare
Combină ingredientele pentru sosul de marinat într-un bol mare. Pune pulpele de pui în compoziţie şi lasă-le deoparte.
Pune pe foc o tigaie cu capac, la foc mare. Pune bucăţelele de bacon şi găteşte-le, amestecând frecvent, până când se rumeneşte. Scoate baconul gătit şi pune-l într-un bol. Lasă aproximativ 1 lingurădin grasimea lăsată de bacon în tigaie. Pune ceapa tocată şi soteaz-o pentru 5 minute. Amestecă cu cimbrul şi lasă pe foc pentru câteva minute. Scoate ceapa şi pune-o peste bacon.
Pune puţin ulei de măsline în tigaie şi pune-o pe foc. Adaugă jumătate din pui în tigaie. Prăjeşte-o la foc mediu, până când se rumeneşte pe ambele părţi. Scoate pulpele de pui care sunt gata pe o farfurile şi prăjeşte-le pe celelalte, adaugând mai mult ulei, dacă este nevoie. Scoate-le când s-au rumenit pe ambele părţi.
Pe foc, într-o tigaie goală, pune vinul şi adaugă ceapa şi puiul. Acoperă tigaia cu un capac şi las-o pe foc aproximativ 15 minute. Scoate puiul pe o farfurie pentru servire.pune muştarul şi smântâna în sosul de pe foc şi amestecă.
Pune sos peste pulpele de pui şi pune puţin cimbru deasupa.
Sursa: Seasons & Suppers