Pui cu orez şi măsline

pui cu orez si masline jpeg

În cazul în care vreţi să-l pregătiţi întreg, puiul se pune într-o tavă potrivită cu mărimea lui. Pentru gust şi aromă se aşază în tavă un rând de rondele de zarzavat cu puţină apă, peste care se aşază puiul bine uns. Cratiţa se introduce în cuptorul bine încins, la foc mai mare, 30 de minute, apoi se reduce focul.

Pui cu orez şi măsline - Ingrediente

1 piept de pui 1 cană de orez 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 1 ardei gras roşu 1 roşie 100 g măsline 1 cub condimente concentrate de pui 1 legătură de pătrunjel sare piper

Pui cu orez şi măsline - Cum se prepară

Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte într-o tigaie cu uleiul încins. Se adaugă carnea de pui tăiată cuburi, se lasă câteva minute să se rumenească, apoi se răstoarnă într-o formă de ceramică.Se adaugă orezul spălat şi scurs bine, ardeiul gras tăiat fideluţă , măslinele şi roşia tăiată felii potrivite ca grosime. Se prepară din cubul concentrat de pui 1 l de supă şi se toarnă în vasul cu legume şi orez. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se amestecă uşor şi se dă totul la cuptor pentru 45 de minute. La jumătatea timpului, se scoate vasul şi se amestecă uşor. Se ia vasul din cuptor, se presară totul cu pătrunjel tocat mărunt şi se serveşte puiul cu orez şi cu măsline.