Pui cu parmezan la cuptor

Pui cu parmezan la cuptor jpeg

Atunci când îţi rămân resturi, de pildă carne de pui de la alte preparate, le poţi folosi în această reţetă. Mâncarea este simplă, iar rezultatul este foarte gustos. Încearcă şi tu! Secretul este să foloseşti un vas termorezistent de sticlă şi să dai preparatul la frigider înainte de a-l coace.

Ingrediente

500 g carne de pui gătită sau fiartă, tăiată cubuleţe sau mărunţită 800 g sos marinara 50 g parmezan ras 150 g brânză mozzarella rasă 90 g pesmet 1-2 linguri ulei de măsline verdeaţă tocată (pătrunjel, busuioc, oregano, etc.), după gust sare, după gust piper, după gust

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Ungi o tavă de copt cu puţin ulei sau pulverizezi spray pentru gătit. Aşezi carnea de pui într-un singur strat pe fundul tăvii. Torni sosul de roşii şi îl amesteci cu puiul. Apoi razi parmezanul şi mozzarela, până când carnea este complet acoperită.

Într-un bol mic, amesteci pesmetul, uleiul de măsline, verdeţurile proaspete tocate şi condimentezi cu sare şi piper. Presari această compoziţie peste pui. Dai tava la cuptorul încins 20-25 de minute, până se rumeneşte frumos şi sosul bolboroseşte pe margini.

PONT:

Pregăteşte caserola şi dă-o la congelator înainte să coci mâncarea. Atunci când eşti gata să o faci, lasă carnea să se mai dezgheţe în frigider peste noapte. Dacă este uşor congelată la mijloc, va trebui să laşi tava un pic mai mult la cuptor, decât prevede reţeta. Acoperi cu folie de aluminiu dacă se rumeneşte prea tare şi dacă vrei o crustă frumoasă, nu arsă.

Sursa: thrivinghomeblog.com