Pui cu portocale şi ananas

Sucre Sale 128467  jpeg

Mmmm...păi numai dacă vezi poza asta şi-ţi vine să-l mănânci cu totul. Şi clar...Clar este pentru orice gurmand. De la mic la mare.

Ingrediente

1 pui 2 portocale 1 compot de ananas 1 linguriţă scorţişoară 4 linguri ulei de măsline 1 linguriţă boia iute sare piper 1 lingură unt

Mod de preparare

Se spală puiul bine. Se prepară o marinată din sucul şi pulpa de la o portocală, uleiul de măsline, scorţişoara, boiaua, jumătate din sucul de ananas, sare şi piper, după gust. Se unge puiul foarte bine în interior şi pe exterior.

Se aşază într-o tavă, se umple cu portocala rămasă tăiată în patru şi cu ananasul din compot. Se acoperă cu folie şi se lasă la rece patru ore sau peste noapte. Puiul

astfel marinat se dă la cuptor, la foc mic, o oră şi jumătate, până se rumeneşte bine.

Se serveşte cu felii de portocale şi de ananas, trase în unt şi condimentate cu boia iute.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg