Pui cu roşii şi ciuperci
Nu ştii cum să mai pregăteşti pieptul de pui? Încearcă o reţetă gustoasă cu roşii şi ciuperci.
Ingrediente
4 bucăţi piept de pui 1 linguriţă oregano sare piper 60 g făină ulei 400 g roşii cherry, tăiate pe jumătate 250 g ciuperci, feliate 2 linguri usturoi tocat 100 ml vin alb zeama de la o jumătate de lămâie 170 ml supă de pui spanac, opţional
Mod de preparare – Pui cu roşii şi ciuperci
Condimentezi bucăţile de pui cu oregano, sare şi piper. Le dai prin făină, scuturând excesul. Le rumeneşti într-o tigaie, în puţin ulei încins, pe ambele părţi, în jur de 3 minute. Transferi pe o farfurie.
În aceeaşi tigaie, sotezi ciuprcile, aproximativ 1 minut. Adaugi roşiile, usturoiul, 2 linguriţe de făină, sare şi piper, după gust. Laşi pe foc încă 3 minute, amestecând constant. Torni vinul, îl laşi să se evapore puţin, apoi continui cu zeama de lămâie şi supa de pui. Ţii pe foc până dau uşor în clocot, apoi întorci puiul în tigaie. Îl ţii pe foc 3-4 minute, acoperi cu un capac şi mai laşi în jur de 5-7 minute, până ce puiul se întrepătrunde. Serveşti cu spanac, opţional.
Sursa https://www.themediterraneandish.com