Pui cu roşii şi ciuperci
Dacă astăzi aveţi în plan să gătiţi pui, puteţi încerca cu încredere această delicioasă reţetă.
Ingrediente:
2 linguri de ulei o jumătate de cană de făină sare după gust o jumătate de linguriţă de pudră de ardei iute 500 de grame de piept de pui tăiat bucăţele o ceapă mare tocată 3 căţei de usturoi pisaţi o cană de roşii pasate o cană de supă de pui 2 linguri de unt 500 de grame de ciuperci tocate zeama de la o lămâie câteva frunze de busuioc 3 linguri de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Puneţi o crăticioară pe foc mediu şi încingeţi în ea ulei. Amestecaţi făina, sarea şi pudra de ardei iute, apoi puneţi în această compoziţie bucăţile de piept de pui, amestecând uşor. Transferaţi apoi pieptul de pui în cratiţă. Când este gata, aşezaţi-l pe o farfurie şi căliţi în recipientul rămas pe foc ceapa şi usturoiul. Adăugaţi roşiile, supa şi pieptul de pui. Se lasă să fiarbă neacoperit timp de 45 de minute.
Între timp, topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi ciupercile şi lăsaţi-le să se prăjească până capătă o culoare aurie. Turnaţi peste ele zeamă de lămâie. În crăticioara cu pieptul de pui puneţi ciupercile, frunzele de busuioc şi pătrunjelul şi mai lăsaţi 5-10 minute pe foc. Se aşează în boluri si este gata de servire.
Sursa: wholefoodsmarket.com