Pui cu sos alb şi tăiţei

pui cu sos alb si taitei jpeg

Carnea de pui este un ingredient la îndemâna oricui şi de multe ori te scoate din situaţii dificile. Prepară această reţetă de pui cu sos alb şi tăiţei pentru o cină reuşită în familie, o cină cu gusturi rafinate.

Pui cu sos alb şi tăiţei - Ingrediente (4 porţii)

4 pulpe pui 1 pachet tăiţei laţi 1 lingură unt sare

Pentru sos

150 g unt

100 g făină

400 ml lapte

100 g smântână

sare

piper

Pui cu sos alb şi tăiţei - Mod de preparare

Într-o oală cu apă şi puţină sare, fierbi tăiţeii potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Speli carnea, tamponezi pulpele cu şervet absorbant pentru eliminarea excesului de apă. Încingi cuptorul, ungi fiecare pulpă cu unt, le pui într-un vas termorezistent şi le laşi la copt până se rumenesc. Le mai stropeşti din când în când cu grăsimea lăsată în vas.

Când au fiert tăiţeii, îi strecori şi îi treci prin jet de apă rece pentru oprirea procesului de fierbere. Pentru sos, topeşti untul, adaugi făina, laptele şi amesteci încontinuu. Ai grijă să nu se formeze cocoloaşe. Cu 2-3 minute înainte de a lua de pe foc, torni şi smântâna, potriveşti de sare şi piper şi laşi 1-2 minute. Serveşti sosul cald, turnat peste pulpa de pui şi tăiţeii aşezaţi în farfurie.

Pui la cuptor, marinat în lapte bătut

Pui la cuptor, marinat în lapte bătut

Pui cu lămâie şi portocală, la cuptor

Pui cu lămâie şi portocală, la cuptor