Pui cu sos alb şi tăiţei

Carnea de pui este un ingredient la îndemâna oricui şi de multe ori te scoate din situaţii dificile. Prepară această reţetă de pui cu sos alb şi tăiţei pentru o cină reuşită în familie, o cină cu gusturi rafinate.
Pui cu sos alb şi tăiţei - Ingrediente (4 porţii)
4 pulpe pui 1 pachet tăiţei laţi 1 lingură unt sare
Pentru sos
150 g unt
100 g făină
400 ml lapte
100 g smântână
sare
piper
Pui cu sos alb şi tăiţei - Mod de preparare
Într-o oală cu apă şi puţină sare, fierbi tăiţeii potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Speli carnea, tamponezi pulpele cu şervet absorbant pentru eliminarea excesului de apă. Încingi cuptorul, ungi fiecare pulpă cu unt, le pui într-un vas termorezistent şi le laşi la copt până se rumenesc. Le mai stropeşti din când în când cu grăsimea lăsată în vas.
Când au fiert tăiţeii, îi strecori şi îi treci prin jet de apă rece pentru oprirea procesului de fierbere. Pentru sos, topeşti untul, adaugi făina, laptele şi amesteci încontinuu. Ai grijă să nu se formeze cocoloaşe. Cu 2-3 minute înainte de a lua de pe foc, torni şi smântâna, potriveşti de sare şi piper şi laşi 1-2 minute. Serveşti sosul cald, turnat peste pulpa de pui şi tăiţeii aşezaţi în farfurie.
Pui la cuptor, marinat în lapte bătut
Pui la cuptor, marinat în lapte bătut