Pui cu sos de lămâie

pui cu sos de lamaie shutterstock 77892046 jpeg

Cine nu ar vrea să se înfrupte din acest pui acrişor tocmai înmuiat într-un sos delicios? Noi, vrem. Voi?

Ingrediente

1 piept pui dezosat sau pulpe dezosate 1 lingură făină de orez 1 linguriţă seminţe de coriandru zeama de la 1/2 lămâie 200 ml apă 1/2 linguriţă zahăr brun 100 ml smântână pentru gătit sare piper ulei

Cum se prepară:

În două linguri de ulei încins, se adaugă zeama de lămâie, coriandrul pisat, sare, piper, după gust, zahărul şi apa şi se lasă să fiarbă la foc mic. Pieptul de pui fără pieliţă se taie bucăţi sau felii, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se dă prin făină şi se rumeneşte în ulei încins.

Se scot bucăţile pe hârtie absorbantă, apoi se pun în sos. Se adaugă smântâna şi, dacă sosul nu este destul de gros, şi o linguriţă de făină de orez desfăcută în apă. Se mai lasă câteva minute pe foc.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg