Pui cu sos de roşii uscate

Pui cu sos de roşii uscate este o reţetă atăt de gustoasă şi de uşoară încât s-ar putea să-ţi placă atât de mult încât să o găteşti de cel puţin 2-3 ori pe lună. Iar noi îţi propunem să o serveşti alături de nişte paste farfalle şi mazăre.
Ingrediente
1 lingură unt 1 căţel usturoi, pisat 1 lingură făină trei sferturi cană supă de pui jumătate cană smântână 3 linguri roşii uscate la soare păstrate în ulei 1 lingură ulei din recipientul cu roşii uscate un sfert linguriţă cimbru jumătate linguriţă sare jumătate linguriţă piper roşu măcinat 4 bucăţi piept de pui dezosate, fără pieliţă, bătute 250 g paste (de care vrei) 1 cană mazăre, fiartă
Mod de preparare
Topeşte untul într-o tigaie la flacără măricică. Adaugă usturoiul şi lasă 30 de secunde. Pune făina şi mai lasă un minut pe foc. Treptat, torni jumătate de cană de supă de pui, amestecând bine pentru a evita formarea cocoloaşelor. Adaugă smântâna, roşiile, cimbrul, sarea şi piperul. Lasă la fiert 2-3 minute. Toarnă într-un vas mic şi dă deoparte. Curăţă tigaia.
Pune uleiul de la roşiile uscate în tigaie şi încinge la foc măricel. Sotează puiul în ulei, lasă-l să se rumenească, pe fiecare parte. Transferă-l pe o farfurie şi acoperă-l pentru a rămâne cald.
Adaugă restul de supă de pui în tigaie şi lasă să fiarbă. Toarnă sosul şi adaugă şi puiul. Opreşte focul atunci când amestecul este fierbinte. Amestecă pastele cu mazărea, aşază-le pe patru farfurii şi pune deasupra puiul şi sosul.
sursa: spicysouthernkitchen.com