Pui cu verdeţuri, reţeta simplă

1 pui cu verdeturi jpg jpeg

O friptură rumenă şi aromată va fi aşteptată cu nerăbdare de întreaga familie. Mai ales într-o zi de weekend!

De ce ai nevoie pentru pui cu verdeţuri

1 pui

2-3 linguri de ulei

½ sticlă cu bere neagră

500 g spanac

200 g şuncă

200 g caşcaval

5 ouă

2 felii de pâine

1 ceaşcă cu lapte

2-3 căţei de usturoi

sare

piper

 Cum se prepară pui cu verdeţuri

Speli bine puiul, îl aşezi într-o tavă, îl lungi cu ulei şi-l stropeşti cu bere. Între timp, tai şunca în cubuleţe, dai caşcavalul prin răzătoare şi le amesteci cu ouăle, 300 g de spanac, sare, piper şi feliile de pâine înmuiate în lapte şi stoarse bine. După ce omogenizezi umplutura, cu lingură de lemn, desfaci uşor pielea puiului şi umpli zona aceea cu umplutura pregătită, iar restul compoziţiei o aşezi în interior şi prinzi puiul cu câteva scobitori. La final, opăreşti 200 de grame de spanac şi-l toci, apoi îl întinzi uniform peste pui.

Dai totul la cuptor până când puiul se rumeneşte. Acealaşi tip de compoziţie folosit pentru umplutură îl poţi prepara şi sub formă de ruladă, înfăşurată în folie de aluminiu şi coaptă alături de puiul uns bine cu grăsime pe interior şi exterior.