Pui în aspic

!cid 0de101c94994$0594b8f0$8b02a8c0@adevarulholding jpeg

Pui la cuptor, ciulama de pui sau pui prăjit. Dar, de ce nu, pui în aspic? Ingrediente

600 g pipet de pui fiert

2 dovlecei

2-3 fire ceapă verde

sare

piper

400 ml vin alb

2 plicuri gelatină

Mod de preparare

Pipetul de pui (fără piele) şi dovleceii se taie fâşii. Se clesc puţin feliile de dovlecel. Jumătate din vin se dă într-un clocot, se ia de pe foc, se adaugă gelatina şi se amestecă bine. Se adaugă şi cealaltă jumătate din cantitatea de vin şi se dă la rece.

Într-un vas termorezistent se pune un strat de carne de pui, ceapă verde, un strat de dovlecei. Apoi se toarnă 1/2 din vin cu gelatină peste ele şi se dă la rece pentru 15 minute. Se pun iar straturile de pui şi dovlecei şi se dă la rece o oră. Se încălzeşte uşor vinul rămas şi se toarnă peste compoziţia întărită. Se acoperă cu folie alimentară şi se lasă la frigider 10 ore.

Când este bine închegată, se introduce fundul vasului 1-2 secunde în apă fierbinte şi se răstoarnă pe o farfurie. Acest pui în aspic se taie cu un cuţit foarte ascuţit, înmuiat în apă fiartă.

Piept de pui umplut cu broccoli

Piept de pui umplut cu broccoli

Pui cu legume la cuptor

Pui cu legume la cuptor

Lasagna cu branza si pui

Lasagna cu branza si pui