Pui în sos cremos de usturoi şi busuioc

O reţetă apetisantă de primăvară, pieptul de pui în sos cremos de usturoi şi busuioc nu va rezista prea mult în farfurie.
Ingrediente
1 lingură unt 1 lingură ulei 4 bucăţi piept de pui 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 linguriţă oregano sare piper
Pentru sos
1 lingură unt
1 lingură ulei
1 linguriţă usturoi pisat
1 ½ lingură făină
450 ml lapte
1 mână busuioc, tocat
sare
piper
Mod de preparare – Piept de pui în sos cremos de usturoi şi busuioc
Amesteci bucăţile de piept de pui cu usturoiul, oregano, sare şi piper, după gust. Dai deoparte 10 minute. Încingi uleiul împreună cu untul într-o tigaie. Rumeneşti puiul 4-5 minute pe fiecare parte. Scoţi pe o farfurie.
Pentru sos, căleşti usturoiul în ulei şi unt 1-2 minute. Adaugi treptat făina şi amesteci cu laptele până ce sosul începe să se îngroaşe. Laşi să clocotească uşor 2-3 minute, apoi adaugi busuiocul, sare şi piper, după gust.Întorci puiul în tigaie şi îl mai ţii pe foc 2-3 minute.