Pui în sos de lămâie şi usturoi la cuptor
O tavă de pui la cuptor esti numai bună când trebuie să pregăteşti o masă gustoasă pentru întreaga familie. Adaugă-i un sos de lamâie şi usturoi, pentru o savoare deosebită.
Ingrediente –Pui în sos de lămâie şi usturoi
1 kg carne de pui, pulpe, piept sau ciocănele
60 ml ulei
80 ml vin alb
2 lămâi
8-10 căţei de usturoi
1-2 linguri cimbru
sare
piper
Mod de preparare – Pui în sos de lămâie şi usturoi
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C. Amesteci într-un bol vinul, uleiul şi cimbrul. Torni într-un vas termorezistent sau într-o tavă. Condimentezi bucăţile de pui cu sare şi piper, după gust. Aranjezi lângă ele feliile de lămâie şi usturoiul.
Dai la cuptor 30-40 de minute, până se rumeneşte carnea. Laşi la răcit 10 minute înainte de a scoate din tavă. Serveşti imediat.
Sursa http://12tomatoes.com