Pui în sos de muştar

Nemţii se pricep la mâncăruri săţioase, cu pregătire rapidă. O dovedeşte următorul preparat, inspirat din bucătăria lor, care nu necesită multă experienţă în ale bucătăriei. Doar poftă de mâncare...
Ingrediente
8 ciocănele 2 linguri ulei 1 ceapă albă 100 ml vin alb sec sare
Pentru sosul de muştar
2 linguri oţet de vin alb
2 linguri de apă
½ linguriţă piper alb, măcinat grosier
2 gălbenuşuri
100 g unt nesărat
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură muştar iute de Dijon
sare
piper
Mod de preparare
Speli ciocănelele, le pudrezi cu sare, le aşezi într-o formă termorezistentă, le stropeşti cu ulei şi torni în vas 100 ml de apă şi 100 ml vin alb sec. Adaugi în formă, alături de carne, ceapa tăiată rondele, apoi introduci vasul la cuptor pentru circa 30 de minute.
La jumătatea timpului destinat preparării, întorci bucăţile de carne şi le laşi să se rumenească.
Separat, amesteci oţetul, apa, untul şi piperul şi le fierbi, la foc mic, circa un minut. Strecori lichidul, îl laşi să se răcească, apoi adaugi gălbenuşurile
şi amesteci bine. Aşezi vasul în bain-marie şi fierbi sosul, amestecând permanent, până se îngroaşă, devine cremos şi omogen. Asezonezi cu zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust.
La sfârşit, adaugi o lingură de muştar iute de Dijon, amesteci bine, apoi torni sosul peste ciocănelele aşezate pe un platou cald şi le serveşti imediat.
sursa foto: StockFood