Pui în sos de vin alb şi ciuperci

Un preparat apetisant şi uşor de pregătit, puiul în sos de vin alb cu ciuperci este ideal pentru un prânz uşor sau cină şi va deveni cu siguranţă una din reţetele tale preferate.
Ingrediente
2 linguri unt
450 g piept de pui
1 ceapă medie tocată
3 căţei de usturoi pisaţi
340 g ciuperci feliate
1 lingură făină
60 ml vin alb
150 ml lapte
pătrunjel, pentru servire
sare
piper
Mod de preparare
Tai pieptul de pui pe jumătate, în lungime. Îl condimentezi pe ambele părţi cu sare şi piper, după gust. Îl rumeneşti într-o tigaie, în puţin unt, 5 minute pe fiecare parte, până îşi schimbă culoarea. Scoţi şi dai deoparte.
În aceeaşi tigaie, căleşti ceapa şi usturoiul, 1-2 minute, până se înmoaie. Adaugi ciupercile. Condimentezi, după gust. Amesteci 5 minute până se întrepătrund aromele. Încorporezi făina. Adaugi vinul şi mai amesteci 2-3 minute. Combini cu laptele până obţii un sos. Serveşti puiul cu sos şi pătrunjel tocat.
Sursa http://www.jocooks.com