Pui întreg, copt cu cimbru şi usturoi

pui jpeg

Dacă poţi, alege să coci puiul întreg, deoarece aşa îţi va păstra întreaga savoare, iar sucurile nu vor mai ieşi. Dintre condimente, cimbrul este cel care oferă puiului un gust deosebit.

De ce ai nevoie pentru pui întreg copt

1 pui

3 linguri ulei

3 lămâi

1 căpăţână usturoi

cimbru

1 ardei pudră de ardei iute

1 linguriţă sare

1 kg cartofi

piper

2 linguri unt

Cum se prepară puiul întreg copt

Ştergi bine puiul. Combini uleiul cu coaja de la 1 lămâie, 3 linguri zeamă de lămâie, 3 căţei de usturoi pisat şi jumătate de linguriţă de sare. Freci bine puiul cu această marinată, inclusiv pe interior. Tai felii lămâile rămase şi le bagi în pui, împreună restul de usturoi şi crenguţe de cimbru.

Combini boiaua de ardei cu restul de sare, piper şi crenguţe de cimbru. Presari peste pui şi-l dai la frigider 4-5 ore. Îl aşezi în tavă şi-l acoperi cu o hârtie de copt. Îl dai la cuptor 1,5 ore, apoi dai folia la o parte, aşezi cartofii feliaţi şi ţii tava la cuptor până se pătrunde carnea şi puiul se rumeneşte.

Sursa http://www.chefdehome.com

http://www.chefdehome.com