Pui învelit „tras în ţeapă“

frigarui shutterstock 99894503 jpeg

Orice sugestie pentru un picnic în aer liber este binevenită în aceste zile, mai ales că ne aflăm deja la sfârşit de săptămână. Aşa că, iată care este reţeta noastră pentru un grătar reuşit:

Dificultate mică Preparare 40' Pentru 4 porţii

Ingrediente

12 felii de bacon

1 piept de pui mare

4-5 ciuperci

2 castraveţi muraţi

busuioc

cimbru

tarhon

sare

piper

Mod de preparare

Fierbi pieptul de pui în apă cu puţină sare, îl dezosezi şi îl tai în fâşii mai grosuţe.

Cureţi ciupercile şi le tai bastonaşe potrivite ca mărime. Procedezi la fel cu castraveţii muraţi.

Aşezi câte o felie de bacon pe planşetă, potriveşti la un capăt câte o fâşie de carne, un bastonaş de ciuperci şi unul de castraveţi muraţi. Presari ierburi aromate, sare şi piper, după gust,

apoi rulezi baconul strâns. Aşezi ruloul pe ţepuşă. Continui cu restul feliilor de bacon până le epuizezi.

Pe fiecare ţepuşă aşezi câte 3-4 rulouri. Când toate ţepuşele sunt montate, le aşezi pe grătarul bine încins şi le rumeneşti pe toate părţile circa 3-4 minute. Le serveşti calde, garnisite

cu roşii cherry sau salată asortată.