Pui Kiev cu cartofi wedges la cuptor

Una dintre reţetele clasice ale bucătăriei internaţionale este pui Kiev. Crocant la exterior şi umplut cu verdeţuri de primăvară, puiul Kiev va deveni repede una dintre reţetele tale preferate. Serveşte-l cu o garnitură de cartofi wedges.
De ce ai nevoie
Pentru pui
1 piept de pui
1 ou
200 g pesmet
sare
piper
2 linguri unt
pătrunjel
2 fire ceapă verde
1 căţel de usturoi
Pentru garnitură
2 cartofi
1 lingură ulei
Cum se prepară
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Combini untul cu usturoiul pisat, ceapa verde tocată, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. Dai la rece 2 ore.
Tai pieptul de pui pe lung, îl baţi şi pui pe fiecare bucată câte jumătate din umplutură. Rulezi şi legi cu sfoară. Baţi oul, treci pieptul de pui prin ou, apoi prin pesmet şi-l aşezi în tava de copt. Pui de jur împrejur cartofii curăţaţi tăiaţi felii groae, îi asezonezi cu sare şi piper şi-i stropeşti cu ulei.
Acoperi tava cu o folie şi o dai la cuptor 30 de minute, apoi îndepărtezi folia şi laşi până când se pătrunde carnea şi se rumenesc cartofii.