Pui la cuptor cu ciuperci şi ardei

Provocarea de azi se cheamă pui la cuptor cu ciuperci şi ardei. Este foarte uşor de preparat. Atât de uşor încât nici nu-ţi vine să crezi.
Ce ai nevoie
1 pui mic 2 cepe 6 căţei usturoi 150 g ardei gras verde 150 g ciuperci 60 ml ulei sare piper 2 linguri făină 200 ml supă de legume 120 ml smântână dulce 2 rămurele rozmarin
Se spală puiul, se usucă şi se taie în 10 porţii. Ceapa, usturoiul, ciupercile şi ardeii se curăţă şi se spală.
Se încing 50 ml ulei într-o tigaie, se prăjesc bucăţile de pui şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt, rozmarinul, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă pe foc până se înmoaie legumele.
Între timp, se încinge uleiul rămas într-o altă tigaie, se adaugă ciupercile şi ardeii tăiaţi felii, se lasă două minute şi se pun peste carne.
Se adaugă supa peste carne, se introduce vasul în cuptorul preîncălzit şi se lasă până carnea se înmoaie.
Se scot carnea şi legumele cu o paletă, se aşază sosul rămas pe foc, se lasă până scade puţin, după care se adaugă făina.
Se adaugă puţină apă peste făină şi se lasă să dea în câteva clocote. Se pune smântâna, se amestecă şi se lasă să fiarbă 15 minute.
Se împarte carnea în farfurii, se pun legume, se adaugă sos şi se serveşte. ca şi garnitură se pot folosi crochete de cartofi.
sursa foto: Profimedia