Pui la tigaie cu sos de ciuperci
Dacă ai poftă să mai schimbi uneori meniul, ai aici un fel de mâncare uimitor ca savoare şi gust graţie combinaţiei de vin alb sec şi zeama de la o lămâie.
pulpe de pui d
2 linguri unt
2 linguri unt
ciuperci tăiate felii
linguri
(200 ml) vin alb sec
supă
lingură de pudră de usturoi
lingură de pudră de ceapă
lingură
negru după gust
lingură c
pentru
Presară pe ambele părţi ale pulpelor sare şi piper. Pune 2 linguri de unt ăn tigaie să se topească la foc mediu. Adaugă pulpele de pui şi prăjeşte-le la foc mediu 4 minute. Redu uşor focul şi întoarce-le şi mai prăjeşte-le încă 4-5 minutes. Scoate-le din tigaie.În tigaia acum goală pui iar 2 linguri de unt, ciupercile tăiate şi le sotezi la foc mediu până devin uşor maronii, 4-5 minute. Scoate ciupercile din tigaie în acelaşi vas cu puiul.
Redu focul. In grăsimea rămasă în tigaie pune uşor 2 linguri de făină şi toarnă încet 200 ml de vin. Amestecă-le bine 2 minute. Dă focul mai mare si adaugă supa (dacă este de vită va face sosul închis la culoare) şi zeama de lămâie . Amestecă totul, redu focul şi adaugă sare, piper şi pudra de ceapă şi usturoi.
Pune puiul şi ciupercile înapoi în tigaie, presărând câteva ciuperci peste pui. Acoperă cu capacul şi mai lasă pe foc 2-3 minute. Se poate servi cu legume, orez, paste.
Sursa: https://whatsinthepan.com