Pui marinat în sos de iaurt şi usturoi cu cartofi

Carnea de pui devine mai fragedă şi mai gustoasă atunci când este lăsată la marinat, în ingredientele potrivite. Încearcă şi tu reţeta cu iaurt şi usturoi, pe care o poţi servi cu orice garnitură. Noi îţi propunem o porţie de cartofi aromaţi cu salată.
Ingrediente
150 g iaurt grecesc
1-2 linguri ulei
1 căţel de usturoi, pisat
2 linguri pătrunjel tocat
frunze de cimbru, după gust
450 g piept de pui
sare şi piper
Pentru cartofi
500 g cartofi noi
coaja rasă de la 1 lămâie
mix de salată
sare şi piper
Mod de preparare
Într-un bol, amesteci iaurtul, ½ lingură de ulei, usturoiul, pătrunjel, sare şi piper, după gust. Pui bucăţile de carne în sosul obţinut, acoperi şi laşi la marinat câteva ore sau peste noapte. Rumeneşti carnea într-o tigaie grill, tapetată cu hartie de aluminiu, timp de aproximativ 8 minute, până îşi schimbă culoarea. Iei de pe foc, înfăşori în folie şi mai laşi puiul aşa, câteva minute.
Fierbi cartofii în apă cu puţină sare. Asezonezi cu coaja de lămâie rasă şi puţin ulei. Condimentezi după gust. Serveşti pieptul de pui cu cartofi şi salată, dacă vrei.
Sursa https://realfood.tesco.com