Pui marinat în sos de iaurt şi usturoi cu cartofi

piept de pui marinat jpeg

Carnea de pui devine mai fragedă şi mai gustoasă atunci când este lăsată la marinat, în ingredientele potrivite. Încearcă şi tu reţeta cu iaurt şi usturoi, pe care o poţi servi cu orice garnitură. Noi îţi propunem o porţie de cartofi aromaţi cu salată.

Ingrediente

150 g iaurt grecesc

1-2 linguri ulei

1 căţel de usturoi, pisat

2 linguri pătrunjel tocat

frunze de cimbru, după gust

450 g piept de pui

sare şi piper

Pentru cartofi

500 g cartofi noi

coaja rasă de la 1 lămâie

mix de salată

sare şi piper

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci iaurtul, ½ lingură de ulei, usturoiul, pătrunjel, sare şi piper, după gust. Pui bucăţile de carne în sosul obţinut, acoperi şi laşi la marinat câteva ore sau peste noapte. Rumeneşti carnea într-o tigaie grill, tapetată cu hartie de aluminiu, timp de aproximativ 8 minute, până îşi schimbă culoarea. Iei de pe foc, înfăşori în folie şi mai laşi puiul aşa, câteva minute.

Fierbi cartofii în apă cu puţină sare. Asezonezi cu coaja de lămâie rasă şi puţin ulei. Condimentezi după gust. Serveşti pieptul de pui cu cartofi şi salată, dacă vrei.

Sursa https://realfood.tesco.com