Pui pane cu sos picant

Guliver SF875655 jpeg

E sfârşit de săptămână şi vrei să ai cât mai multe idei pentru un meniu reuşit. Cea pe care ţi-o propunem noi este potrivită pentru meniul tău?

Ingrediente

1 piept de pui 1 ou 3 linguri făină 2 linguri pesmet 4 linguri ulei sare piper

Pentru sosul picant

15 roşii cherry

2 linguri ulei

1 căţel usturoi

sare

piper

Pentru garnitură

1 salată verde

3-4 ridichi

1 roşie

2 linguri zeamă de lămâie

2 linguri ulei

sare

piper

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui felii grosuţe, se netezesc uşor cu ciocanul de şniţele, se presară cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să stea la frigider 15 minute, ca să se condimenteze şi să se frăgezească.

Separat, se amestecă într-un castron oul, 2 linguri de făină şi puţină sare. Se diluează cu puţină apă, atât cât să se obţină un aluat de consistenţa smântânii.

Se trec feliile de carne prin făină, apoi prin aluatul preparat, iar la sfârşit prin pesmet, după care se rumenesc în ulei bine încins.

Separat, se pun într-o tigaie roşiile, 2 linguri de ulei, căţelul de usturoi tăiat mărunt, un praf de sare, piper, şi se lasă să fiarbă câteva minute, la foc iute. Când roşiile se sparg, se ia vasul de pe foc, se zdrobesc cu o lingură de lemn şi se pun din nou la fiert, la foc mic, câteva minute, apoi se trec prin blender. Din salată verde, ridichi şi roşie se face o salată.

Şniţele se servesc calde cu sos picant şi garnisite cu salata asezonată cu sosul de lămâie.

sursa foto: Guliver