Pui parmigiana - FOTO
Experimentează bucătăria tradiţională italiană cu acest pui parmigiana, care te va încânta cu aromele sale.
Preparare 60' Dificultate mică Pentru 6 porţii
Ingrediente
4 bucăţi de piept de pui, fără pieliţă şi bătute cu ciocanul ca pentru sniţele
½ cană făină
sare şi piper, pentru gust
½ cană ulei de măsline
2 linguri unt
1 ceapă medie, tocată
4 căţei de usturoi, tocaţi
¾ cană vin( alb sau roşu, nu contează)
3 conserve roşii zdrobite
2 linguri zahăr
pătrunjel proaspăt tocat
1 cană parmezan proaspăt ras
450g paste linguini subţiri
Mod de preparare
Amestecă pe o farfurie făina cu sare şi piper. Trece prin ea bucăţile de piept de pui bătute cu ciocanul.
Între timp pune la fiert într-o oală apa pentru paste. Fierbe pastele linguine al dente.
Pune într-o tigaie untul şi uleiul de măsline la foc mediu. Când untul se topeşte şi amestecul devine fierbinte, pune în tigaie bucăţile de piept de pui şi prăjeşte-le 2-3 minute pe fiecare parte, până capătă o crustă maro aurie.
Ia bucăţile de piept de pui din tigaie, pune-le pe o farfurie şi menţine-le calde.
Fără să speli tigaia, pune în ea ceapa şi usturoiul şi lasă-le pe foc timp de 2 minute. Toarnă vinul peste şi dezlipeşte cu o lingură de lemn de pe tigaie orice ingredient lipit pentru o aromă mai puternică. Lasă vinul să se reducă la jumătate, timp de aproximativ 2 minute.
Pune pe deasupra roşiile şi amestecă. Adaugă zahăr, sare şi piper. Lasă amestecul pe foc timp de 30 de minute. Spre final, adaugă peste acest pui parmigiana pătrunjelul tocat şi amestecă.
Cu grijă, pune bucăţile de piept de pui peste sos şi amestecă-le în întregime cu parmezan. Pune capac peste tigaie şi dă aragazul la foc mic. Lasă tigaia pe foc până când parmezanul se topeşte şi puiul se încălzeşte.
Pune pastele pe o farfurie şi toarnă sos peste ele. Pune bucăţile de pui parmigiana pe patul de paste şi presoară pătrunjel pe deasupra.
sursa: http://thepioneerwoman.com