Pui pe sticlă cu sos de bere neagră

Mai este puţin şi începe weekendul, un motiv numai bun să prepari acest pui pe sticlă cu sos de bere. Vei obţine un pui fraged şi aromat.
De ce ai nevoie pentru pui pe sticlă cu sos de bere neagră
1 pui întreg
1 sticlă de 500 ml bere neagră
2 linguri oţet de mere
100 g sos barbeque
sare
piper
Cum se prepară puiul pe sticlă
Dai drumul la cuptor. Speli puiul, îl ştergi cu un prosop de hârtie şi-l condimentezi cu srae şi piper după gust. Torni într-un vas jumătate din cantitatea de bere din sticlă. Aşezi puiul pe sticla de bere, plină pe jumătate cu bere, şi-l dai la cuptor o oră, aşezat într-o tavă cu hârtie de copt.
Amesteci berea cu sosul de barbeque, cidrul de mere şi aşezi pe foc, amestecând până ce se îngroaşă sosul. Îl dai deoparte, apoi îl torni peste puiul din cuptor şi laşi până când se pătrunde carnea.