Pui picant cu fasole verde
Fasolea verde este o legumă foarte preţuită pe timpul verii. Iar mâncărurile sunt absolut delicioase!
Dificultate mică Preparare 70' Pentru 4 porţii
Ingrediente
1 piept mare de pui
½ ardei iute tăiat felii subţiri
2 căţei de usturoi zdrobiţi
3 linguri ulei de măsline
1 lingură oţet balsamic
zeama de la jumătate de lămâie
½ linguriţă sare
piper proaspăt râşnit
500 g fasole verde
Mod de preparare
Îndepărtezi oasele şi tai pieptul de pui cubuleţe sau fâşii, după preferinţă. Le aşezi într-un castron şi adaugi peste carne restul ingredientelor, mai puţin fasolea verde. Le amesteci bine, le acoperi şi le laşi să se marineze circa o oră.
Torni bucăţile de carne, cu tot cu sosul marinat, într-o tigaie neaderentă şi le rumeneşti uşor pe toate părţile, având grijă să rămână suculente.
Între timp, opăreşti fasolea verde 5-6 minute în apă cu sare, o scurgi şi o pui peste pui. Mai laşi 1-2 minute şi-l poţi servi.