Pui picant cu fasole verde

mancare cu pastai si pui shutterstock 81054748 jpeg

Fasolea verde este o legumă foarte preţuită pe timpul verii. Iar mâncărurile sunt absolut delicioase!

Dificultate mică Preparare 70' Pentru 4 porţii

Ingrediente

1 piept mare de pui

½ ardei iute tăiat felii subţiri

2 căţei de usturoi zdrobiţi

3 linguri ulei de măsline

1 lingură oţet balsamic

zeama de la jumătate de lămâie

½ linguriţă sare

piper proaspăt râşnit

500 g fasole verde

Mod de preparare

Îndepărtezi oasele şi tai pieptul de pui cubuleţe sau fâşii, după preferinţă. Le aşezi într-un castron şi adaugi peste carne restul ingredientelor, mai puţin fasolea verde. Le amesteci bine, le acoperi şi le laşi să se marineze circa o oră.

Torni bucăţile de carne, cu tot cu sosul marinat, într-o tigaie neaderentă şi le rumeneşti uşor pe toate părţile, având grijă să rămână suculente.

Între timp, opăreşti fasolea verde 5-6 minute în apă cu sare, o scurgi şi o pui peste pui. Mai laşi 1-2 minute şi-l poţi servi.