Pui picant cu sos de vin alb

Secretul acestei reţete este amestecul de condimente, care va da puiului o savoare deosebita. Serveşte-l cu piure de cartofi sau piure de conopidă.
De ce ai nevoie pentru pui picant cu sos de vin alb
Pentru pui
1 pui
50 ml vin alb
½ lămâie
200 ml supă de pui
Pentru marinadă
2 căţei de usturoi
½ linguriţă salvie uscată
½ linguriţă cimbru
½ linguriţă rozmarin
½ linguriţă pudră de ardei iute
1 praf de sare
piper
3 linguri ulei
Cum se prepară puiul în sos de vin
Combini ierburile aromate cu usturoiul pisat, sarea, piperul şi uleiul. Tai puiul în jumătate şi-l ungi cu marinada. Îl dai la frigider peste noapte, iar a doua zi îl aşezi în tavă. Torni supa de pui, vinul şi zeama de lămâie. Ţii la cuptor până când scade sosul şi carnea se pătrunde. Stropeşti puiul din când în când cu sosul din tavă.
Sursa http://glebekitchen.com/