Pui picant în sos de vin alb
Puiul este o carne la îndemâna oricui, uşor de preparat şi pentru orice buzunar. Deliciile preparate din carne de pui sunt felurite. Unele mai picante, altele mai dulcege, unele acrişoare, altele în sosuri fel de fel. Avem azi pentru voi o reţetă de pui picant în sos de vin alb, o reţetă care are nevoie de mai multe mirodenii.
Pui picant în sos de vin alb - Ingrediente (4-5 porţii)
1 pui 3 cepe 3 căţei de usturoi 2 ardei graşi roşii 1 ardei gras verde 4 roşii mari 5 linguri ulei 100 g bacon 1 linguriţă ierburi aromate 1 linguriţă boia iute 100 ml vin alb sec sare piper 1 foaie de dafin
Pui picant în sos de vin alb - Mod de preparare
Speli puiul, îl usuci cu prosoape absorbante şi îl tai bucăţi. Încingi uleiul şi căleşti bucăţile de pui, după care le scoţi. În uleiul în care ai prăjit puiul, căleşti ceapa tocată mărunt şi baconul tăiat cubuleţe. Adaugi apoi usturoiul zdrobit, foaia de dafin şi ardeii tăiaţi fâşii subţiri, amesteci şi fierbi 5 minute, la foc potrivit. Pui vinul, roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi fierbi 10 minute. Adaugi ierburile aromate şi amesteci.
Pui legumele într-o cratiţă, adaugi bucăţile de pui, condimentezi cu sare şi piper, presari boiaua şi amesteci. Adaugi o cană cu apă, acoperi vasul şi fierbi 45 de minute, la foc foarte mic. Serveşti bucăţile de pui şi sosul de legume în caserole, pe care le ţii la cuptor la 100° C până la servire.