Pui ţărănesc cu ceapă la cuptor
Puiul are întotdeauna gust mai pun când este preparat întreg. Iar dacă îl aşezi pe un pat de ceapă, vei obţine cel mai bun pui la cuptor.
De ce ai nevoie pentru pui ţărănesc cu ceapă la cuptor
1 pui
1 căpăţână usturoi
2 cepe
1 lămâie
sare
piper
3 linguri ulei
Cum se prepară puiul ţărănesc cu ceapă la cuptor
Dai drumul la cuptor. Îndepărtezi uşor pielea de pe pui, fără însă să o dai jos de pe carne şi aşezonezi puiul, pe sub piele, cu sare şi piper. Îl ungi pe deasupra pielii cu ulei şi condimentezi din nou cu sare şi piper.
Taie cepele şi lămâia bucăţi şi le aşezi într-o tavă. Pui deasupra puiul întreg şi aşezi în pui jumătate de căpăţâna de usturoi. O aşezi în tavă pe restul. Acoperi cu folie şi dai la cuptor aprozimativ o oră. Îndepărtezi folia şi mai ţii puiul până când se rumeneşte şi furculiţa intră cu uşurinţă în carne.