Pui thailandez cu sos de curry

pui thailandez cu sos de curry jpeg

Deşi este o reţetă inspirată din bucătăria tradiţională thailandeză, se poate prepara foarte simplu şi este foarte gustoasă. Aşa că vă invităm la o porţie zdravănă de pui thailandez cu sos de curry.

Pui thailandez cu sos de curry - Ce ai nevoie

1 pui potrivit 250 g orez cu bobul lunguieţ 1 ceapă potrivită praf sau pastă de curry 2 linguri ulei de măsline 1 cutie 250 ml lapte de cocos(opţional) pătrunjel verde tocat sare piper

Pui thailandez cu sos de curry - Cum se prepară

Se toacă mărunt ceapa, se căleşte în ulei bine încins până când devine sticloasă, apoi se adaugă orezul spălat şi bine scurs. Se călesc împreună 2-3 minute, la foc iute, amestecând permanent. Se adaugă o cană de apă fierbinte şi laptele de cocos (opţional) şi se lasă să fiarbă 10-15 minute, la foc mic. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă. Se ia deoparte de pe foc şi se lasă acoperit să se umfle.

Se spală carnea, se zvântă, se porţionează, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se prăjeşte împreună cu pastă sau cu praf de curry, după gust, până este bine pătrunsă. Se adaugă puţină supă de pui şi se lasă să fiarbă înăbuşit câteva minute. Se ia deoparte de pe foc.Se afânează orezul cu furculiţa şi se aşază pe un platou cald. În mijlocul lui se aşază carnea cu sos de curry, se presară cu pătrunjel verde tocat mărunt şi se serveşte.