Pui umplut
Dacă nu ai chef de carne de porc, dar nici de cea de peşte, puiul poate fi o alternativă de mijloc.
Preparare 80’ 1 pui Dificultate mică
Ai nevoie de
1 pui
2 morcovi
2 ardei graşi
1 ceapă
10 căţei usturoi + felii tăiate de căpăţână
½ cană vin alb sec
½ cană supă de pui sau legume
sare
piper
1 lingură ulei
1 lămâie tăiată în jumătate
zeama de la o lămâie
cimbru uscat (pentru ornat)
rozmarin proaspăt (pentru ornat)
Mod de preparare
Speli şi cureţi legumele, apoi le tai bucăţi mici. Încingi cuptorul. Pui o tigaie mare pe foc în care încingi o lingură de ulei. Adaugi morcovii, ceapa, ardeii, căţeii de usturoi curăţaţi şi lăsaţi întregi, sare şi piper. Laşi să se călească puţin şi dai deoparte.
După ce ai spălat bine puiul, îl aşezi în tavă şi presari pe dinăuntru cu sare şi piper după gust. Apoi îl umpli cu legumele sotate şi îi legi cu sfoară picioarele pentru ca umplutura să nu dea pe afară. Aşezi în tavă şi căpăţâna de usturoi tăiată felii şi jumătăţile de lămâie.
Torni vinul, zeama de lămâie şi supa, acoperi cu foaie de copi şi folie de aluminiu şi dai la cuptor. Laşi 40 de minute, îndepărtezi foliile şi bagi iar la cuptor după ce ai presărat cimbru pe deasupra. Ţii până devine crocant, iar carnea e bine pătrunsă. Ornezi cu rozmarin proaspăt.
sursa foto: Profimedia