Pui umplut cu pastramă şi spanac

pui umplut pastrama spanac jpeg

Nu orice friptură de pui poate fi ademenitoare. Acest pui umplut cu pastramă şi spanac vă va schimba îmbia să va strângeţi în jurul mesei împreună cu familia şi prietenii.

Ingrediente pentru pui umplut cu pastramă şi spanac

1 pui mare 1/2 legătură cimbru sare

1 ceapă

200 g pastramă de porc afumată

4 linguri unt

4 chifle vechi de o zi

100 ml lapte

2 ouă

100 g frunze tinere de spanac

nucşoară

sare

Mod de preparare pentru pui umplut cu pastramă şi spanac

Se spală puiul şi se usucă cu prosoape de hârtie. Se desprinde uşor pielea de pe piept, se pune în interior cimbrul rupt şi se întinde pielea la loc. Se presară puiul cu sare, după gust. Într-o tigaie, se încing două linguri de unt şi se căleşte ceapa tocată mărunt până devine sticloasă. Se adaugă pastrama tăiată cubuleţe, se mai lasă pe foc cinci minute şi se dă să se răcească.

Chiflele se taie bucăţi mici şi se înmoaie cu lapte. Se adaugă gălbenuşurile, spanacul spălat şi tocat, carnea afumată cu ceapa. Se condimentează cu sare şi nucşoară, după gust, şi se încorporează albuşurile bătute spumă tare. Se umple puiul cu compoziţia pregătită, se coase deschizătura şi se prind picioarele cu o sfoară. Se aşază într-un vas uns cu restul de unt şi se toarnă peste el un pahar cu apă. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180° C pentru o oră şi 10 minute, până se rumeneşte. Dacă rămâne umplutură, aceasta se adaugă

în vasul în care se coace puiul. Gata cel mai bun pui umplut cu pastramă şi spanac!