Pui umplut în stil unguresc
Împrumută o reţetă apetisantă de la vecinii noştri de pui umplut în stil unguresc.
Ingrediente 1 pui 200 g şuncă 200 g ficat de pui 200 g ciuperci 1 ceapă 5 căţei de usturoi 2 ouă 1 mână prune uscate 3 felii pâine uscată, înmuiate în lapte şi stoarse sare piper ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare - Pui umplut în stil unguresc
Speli puiul, îl usuci, îl dai cu sare, după gust şi-l ungi cu ulei. Separat, pregăteşti umplutura. Păstrezi 2 felii de şuncă. Toci ceapa, tai ciupercile spălate
şi mărunţeşti ficăţeii. Încingi 2 linguri de ulei, căleşti ceapa până devine sticloasă, adaugi ciupercile şi ficăţeii. Amesteci, pui usturoiul mărunţit, prunele tăiate, laşi câteva minute şi opreşti focul.
Ţii la răcorit şi adaugi feliile de pâine şi ouăle. Omogenizezi şi umpli puiul. Îl aşezi într-o tavă, iar surplusul de compoziţie îl laşi lângă pui.Aşezi peste el feliile de şuncă păstrate. Dai la cuptor şi-l ţii atâtea ore câte kilograme are puiul. Din când în când, stropeşti puiul cu zeama lăsată în tavă. Îl serveşti decorat după imaginaţie.