Pulpă de curcan cu ciuperci

pulpa de curcan cu ciuperci jpeg

Pentru o sâmbătă pregătită în familie, această pulpă de curcan cu ciuperci este un fel de mâncare pe gustul multora.

Ingrediente (2 porţii)

1 pulpă de curcan 1 praf nucşoară 1 căpăţână usturoi 300 g ciuperci 1 ceapă cimbru 2 frunze dafin 400 g roşii 4 linguri ulei 50 ml vin alb sec 100 ml supă de legume 4 castraveţi mici, muraţi 100 g kaizer sare piper

Mod de preparare

Cureţi şi speli bine pulpa şi o tamponezi cu un prosop de hârtie absorbant. Condimentezi cu sare, piper şi nucşoară, după gust. Tai kaizerul în bucăţi. Usturoiul îl cureţi şi îl toci mărunt. Crestezi roşiile în cruce deasupra şi le pui la fiert în apă cu sare 5 minute. Le scoţi, le cureţi de coajă, le tai cuburi şi toci cimbrul.

Încingi uleiul şi prăjeşti pulpa, apoi o scoţi, o laşi deoparte. În uleiul rămas, pui frunzele de dafin, căleşti ceapa tăiată julien, usturoiul şi kaizerul. Adaugi roşiile, cimbrul, ciupercile feliate, vinul şi supa. Laşi pe foc până scade zeama şi adaugi şi castraveţii muraţi, tăiaţi fin. Aşezi carnea într-un vas termorezistent şi torni peste ea legumele. Introduci vasul în cuptorul încins, 30 de minute. Serveşti cald.

foto: profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg