Pulpă de curcan umplută
Bucură-te de savoarea specială a preparatelor uşoare şi sănătoase, numai bune după mesele copioase din perioada Sărbătorilor. Încearcă şi tu pulpa de curcan umplută.
Ingrediente ● 10 felii bacon ● 300 g spanac ● 1 pulpă curcan dezosată ● 1 ceapă ● 2-3 linguri ulei ● 5 linguri suc de roşii ● 200 ml bere neagră ● 4 căţei de usturoi ● 10 caise uscate ● sare ● piper ● cimbru, după gust
Mod de preparare - Pulpă de curcan umplută
Căleşti în ulei ceapa tocată şi, când devine sticloasă, adaugi spanacul şi usturoiul pisat. Pui sare şi piper, după gust şi sotezi 2-3 minute. Tai carnea, o baţi cu ciocanul de şniţele, pentru a o frăgezi, întinzi peste ea spanacul şi aşezi din loc în loc caisele uscate.
Rulezi, o înfăşori în feliile de bacon, legi carnea cu aţă de bucătărie şi o aşezi în tavă. Torni berea amestecată cu sucul de roşii, pui cimbrul şi acoperi tava cu o folie. Ţii rulada la cuptor 2 ore, dai folia deoparte şi mai laşi să se rumenească 30 de minute.