Pulpă de porc cu ceapă, la tigaie

pulpa de porc cu ceapa la tigaie jpeg

Acest fel de mâncare de pulpă de porc cu ceapă la tigaie este o adaptare după tradiţionala reţetă spaniolă de „bistec“, numai că aceasta se prepară cu carne de vită. Reţeta noastră este, dacă vreţi, de carne de porc preparata a la bistek. Este o mâncare foarte aromată şi gustoasă.

Pulpă de porc cu ceapă la tigaie - Ingrediente

1,5 kg pulpă de porc, feliată sau tăiată cubuleţe ½ cană zeamă de lămâie ¼ cană sos de soia 1 ceapă mare, curăţată şi tăiate inele (păstrează 5-6 inele pentru ornat) 1 căpăţână usturoi, curăţat şi pisat piper 3 linguri ulei 1 cană apă sare

Pulpă de porc cu ceapă la tigaie - Mod de preparare

Într-un vas, amesteci carnea de porc, zeama de lămâie, sosul de soia, ceapa, usturoiul şi piper. Freci cu această marinată bucăţile de carne, timp de câteva minute şi laşi la marinat jumătate de oră. Scoţi carnea, ceapa şi usturoiul din marinată şi păstrezi excesul de lichid.

Într-o tigaie mare, la flacără medie, încingi 2 linguri de ulei. Adaugi carnea de porc şi laşi pe foc 3-5 minute pe fiecare parte sau până se rumenşte puţin. Scoate cu o spumieră şi păstrează zeama rămasă în tigaie.

Pui restul de ulei în tigaie. Adaugi ceapa şi usturoiul şi laşi pe foc, amestecând constant, până se aromatizează. Reaşezi carnea în tigaie şi torni marinata şi zrama păstrate. Adaugi apa şi laşi să dea în clocot. Acoperi, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă 40-50 de minute sau până când intră furculiţa uşor în carne şi lichidul a mai scăzut în cantitate.

Asezonezi cu sare după gust. Închizi focul şi adaugi restul de inele de ceapă. Acoperi şi le permiţi inelelor de ceapă să se gătească puţin la aburi. Serveşti fierbinte.

sursa: http://www.kawalingpinoy.com/

Pulpă de porc cu rozmarin

Pulpă de porc cu rozmarin

Cotlete de porc cu legume

Cotlete de porc cu legume

Cotlete de porc în sos de roşii

Cotlete de porc în sos de roşii

Muşchi de porc cu usturoi şi rozmarin

Muşchi de porc cu usturoi şi rozmarin