Pulpă de porc cu cimbru şi fenicul
Pentru că se apropie zilele de weekend, ai cel mai bun motiv să prepari această friptură la tavă. Iar pulpa de porc cu cimbru şi fenicul este exact ce ai nevoie în aceste zile friguroase.
De ce ai nevoie pentru pulpă de porc cu cimbru şi fenicul
1 kg pulpă de porc
3 căţei de usturoi
1 linguriţă sare
½ linguriţă piper
1 linguriţă zahăr brun
1 linguriţă cimbru
1 linguriţă seminţe de fenicul
1 linguriţă boia de ardei dulce
Cum se prepară pulpa de porc cu cimbru şi fenicul
Dai drumul la cuptor. Cureţi căţeii de usturoi şi-i feliezi. Crestezi din loc în loc pulpa de porc şi bagi în tăieturi felii de căţei de usturoi. Aşezi pulpa de porc cu grăsimea în sus în tavă. Amesteci sarea cu piperul, zahărul, cimbrul şi seminţele de fenicul. Freci bine pulpa de porc cu aceste condimente.
Acoperi tava cu o folie şi ţii carnea la cuptor aproximativ 70 de minute, apoi dai folia la o parte şi laşi carnea să se rumenească. Este gata atunci când furculiţa intră cu uşurinţă în friptură. O serveşti cu garnitură de legume.