Pulpă de porc pe pat de legume

Pork Tenderloin in Almond Crust jpeg

Carnea de porc este nelipsită de la mesele de Sărbători. Încearcă o reţetă de pulpă de porc pe pat de legume, pe care o decorezi cu fulgi de migdale, pentru un gust uşor crocant.

Ingrediente 1 kg pulpă de porc 1 pahar vin alb bacon, opţional 700 g fasole verde 2-3 căţei de usturoi 1 ardei iute ulei piper sare fulgi de migdale, opţional

Mod de preparare - Pulpă de porc pe pat de legume

Speli carnea, o dai cu ulei, o sărezi şi o piperezi, apoi o frigi pe toate părţile. O aşezi într-o tavă şi o ţii în cuptorul bine încins 20 de minute. Scazi temperatura, torni vinul şi mai ţii 40 de minute, având grijă s-o stropeşti din când în când cu sosul din tavă. În zeama lăsată iniţial de carne poţi pune puţin bacon la rumenit, dacă doreşti.

Peste el, adaugi un pahar de apă şi fasolea curăţată şi spălată. Când începe să fiarbă, dai focul mai mic şi acoperi cu un capac, 20 de minute. Spre final, adaugi usturoiul pisat şi ardeiul tăiat rondele. Tai carnea felii pe care le aşezi pe pat de legume şi o serveşti, dacă vrei, presărată cu fulgi de migdale.