Pulpa umpluta

pulpaumplutura jpeg

Ingediente: 1 bucată coastă de miel cu pulpa din spate(dezosat),  300 g organe de miel (ficat, plămâni, inimă, rinichi),  3 ouă fierte,  2 ouă crude,  150 g pesmet,  pătrunjel verde tocat mărunt,  1 ceapă,  2 căţei de usturoi pisat,  condiment pentru carne de miel,  5 linguri untură pentru tavă,  500 ml vin alb,  sare,  piper

Mod de preparare

Prăjeşti organele de miel cu ceapă şi cu usturoi, condimentezi şi laşi să se răcească, după care dai prin maşina de tocat carne.

Ouăle fierte le tai mărunt şi le adaugi peste organele tocate.  Amesteci în compoziţie ouăle crude, pesmetul, pătrunjelul verde tocat mărunt, sare, piper după gust şi încorporezi totul bine. Coasta de miel cu pulpa din spate o dezosezi şi o coşi într-o parte, lăsând spaţiu unde introduci umplutura. După aceea, o coşi. Condimentezi carnea de miel astfel umplută cu sare şi piper din abundenţă.

Într-o tavă pui untura, aşezi mielul umplut şi adaugi 500 ml de vin alb. Dai tava la cuptor, laşi la copt şi din când în când o mai stropeşti cu zeama ce se formează în tavă. O laşi până în momentul în care este frumos rumenită şi furculiţa intră uşor în pulpă.

Szabina Balog, Cluj-Napoca