Pulpe de curcan cu pere în vin rose

Vinul rose este potrivit pentru preparatele din carne de pasăre şi de peşte. Este la fel de potrivit şi pentru sosurile preparate la cuptor, deoarece frăgezeşte carnea.
De ce ai nevoie pentu pulpe de curcan cu pere în vin rose
2 pulpe de curcan
sare
piper
cimbru
busuioc
chimen
puţin ulei
4 pere verzi
50 g unt
1 lingură zahăr brun
1 vârf cuţit scorţişoară
3,5 căni de vin rose demisec
Cum se prepară pulpe de curcan cu pere în vin rose
Speli pulpele, le cureţi şi le ungi cu ulei, apoi condimentezi cu sare, piper, busuioc, cimbru, chimen. Dai la rece 2-3 ore, după care le scoţi şi le aşezi într-o tavă. Torni peste carne o cană de vin. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptorul preîncălzit 25-30 minute. Îndepărtezi folia, adaugi jumătate de cană de vin, puţin ulei, şi mai laşi la cuptor până se rumenesc complet, încă cel puţin 40-45 de minute. Între timp, speli perele, le cureţi de coajă, le tai în 2 şi îndepărtezi caseta de seminţe. Le fierbi în restul de vin, 25-30 minute, la foc mic. Adaugi untul, zahărul şi scorţişoara. Mai laşi să fiarbă încă cel puţin 5 minute. Le serveşti alături de friptura de curcan.