Pulpe de curcan cu pere în vin rose

1 pulpe de curcan jpg jpeg

Vinul rose este potrivit pentru preparatele din carne de pasăre şi de peşte. Este la fel de potrivit şi pentru sosurile preparate la cuptor, deoarece frăgezeşte carnea.

De ce ai nevoie pentu pulpe de curcan cu pere în vin rose

2 pulpe de curcan

sare

piper

cimbru

busuioc

chimen

puţin ulei

4 pere verzi

50 g unt

1 lingură zahăr brun

1 vârf cuţit scorţişoară

3,5 căni de vin rose demisec

Cum se prepară pulpe de curcan cu pere în vin rose

Speli pulpele, le cureţi şi le ungi cu ulei, apoi condimentezi cu sare, piper, busuioccimbru, chimen. Dai la rece 2-3 ore, după care le scoţi şi le aşezi într-o tavă. Torni peste carne o cană de vin. Acoperi cu o folie de aluminiu şi dai la cuptorul preîncălzit 25-30 minute. Îndepărtezi folia, adaugi jumătate de cană de vin, puţin ulei, şi mai laşi la cuptor până se rumenesc complet, încă cel puţin 40-45 de minute. Între timp, speli perele, le cureţi de coajă, le tai în 2 şi îndepărtezi caseta de seminţe. Le fierbi în restul de vin, 25-30 minute, la foc mic. Adaugi untul, zahărul şi scorţişoara. Mai laşi să fiarbă încă cel puţin 5 minute. Le serveşti alături de friptura de curcan.

busuioc

cimbru



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg