Pulpe de pui cu năut. Reţetă simplă

Năutul conţine fibre necesare unei digestii normale. Are efect energizant şi este bogat în proteine vegetale, vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K) şi în minerale. Aşa că îţi propunem o reţetă simplă de pulpe de pui cu năut.
Pulpe de pui cu năut. Reţetă simplă - Ingrediente
4 ciocănele de pui 250 g năut 3 morcovi 1 ceapă sare 1 lingură pudră curry 4 căţei usturoi 2 linguri unt salvie 150 ml apă
Pulpe de pui cu năut. Reţetă simplă - Mod de preparare
Fierbi năutul în apă cu puţină sare, 20 de minute. Apoi, scurgi. Speli bucăţile de pui, le usuci cu prosoape absorbante, le condimentezi cu sare şi curry şi le laşi 15 minute deoparte. Cureţi morcovii, ceapa şi usturoiul. Toci ceapa şi tai morcovii pe lung.
Ungi un vas termorezistent cu unt, pui legumele, usturoiul pisat şi năutul, apa şi deasupra aşezi pulpele. Acoperi vasul cu folie şi îl introduci în cuptorul preîncălzit la 190 °C, 30 de minute.
Scoţi vasul din cuptor, dai folia deoparte şi laşi până se rumeneşte. Serveşti mâncarea caldă, cu frunze de salvie.
Pulpe de pui prăjite. Reţetă jamaicană
Pulpe de pui prăjite. Reţetă jamaicană
Pui cu cartofi şi broccoli. Reţetă la cuptor
Pui cu cartofi şi broccoli. Reţetă la cuptor