Pulpe de pui în sos de vin dulce
Pulpele de pui sunt absolut delicioase alături de acest sos de vin roşu care conţine ardei şi ciuperci. Reţeta este uşor de peparat, iar rezultatul te va impresiona, cu siguranţă.
Ingrediente
4 pulpe de pui sare, piper ulei vegetabil 1 ceapă tocată 250 g ciuperci, tăiate în 4 sau 6 bucăţele ½ ardei gras verde, tocat ½ ardei gras, galben, tocat ½ ardei gras, roşu, tocat 1 vârf de cuţit de cuişoare 1 vârf de cuţi de scorţişoară 2 căţei de usturoi, mărunţit 250 ml vin roşu, dulce 2 roşii mari, tăiate cubuleţe 1 frunză de dafin 2 linguri pătrunjel tocat
Mod de preparare
Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade C. Asezonează pulpele de pui cu sare şi piper pe ambele părţi şi lasă-le deoparte pentru 10 minute.
Într-o oală mare pune uleiul la foc mediu şi sotează puiul până când se rumeneşte pe ambele părţi. Scoate puiul pe o farfurie. Pune în oală ceapa, ciupercile, ardeiul şi roşiile şi sotează-le pentru 1-2 minute. Adaugă usturoiul, scorţişoara şi ciuşoarele şi asezonează-le cu sare şi piper.
Pune pulpele de pui din nou în oală şi pune deasupra vinul. Găteşte pentru 10 minute, adaugă frunza de dafin şi acoperă cu un capac. Aşază oala de pe foc în cuptor şi găteşte pentru 40 de minute. Când pulpele de pui sunt gata scoate-le pe o farfurie.
Reglează temperatura cuptorului la foc mare şi continuă să găteşti, până când sosul este gata. La final scoate frunza de dafin şi adaugă pătrunjelul tocat. Asezonează cu sare şi piper, dacă este nevoie.
Serveşte pulpele de pui acoperindu-le cu sos.
Sursa: Kamelowy.pl